Tu, Tavo stilius ir Tavo spinta: 27 klausimai, kurių savęs neklausiame.

Prieš keletą mėnėsių, 2019 gruodį, galvodama apie naujųjų metų rezoliucijas ir tikslus naujiems 2020 metams – supratau, kad labai noriu aiškumo, lengvumo ir paprastumo. Kad kryptis, kurią norėčiau sekti, yra susijusi su mažesniu vartojimu, mažesniu pirkimu, lengvumu gyvenant su visa užgyventa manta ir pan. Šias idėjas noriu įlieti į savo gyvenimą! Kalbu ne tik apie supaprastinimo politiką, kurią noriu įgyvendinti savo virtuvėje, užrašinėse, darbuose, kalendoriuose, knygų ir indų lentynose ir visur kur šis bei tas kaupiasi. O taip pat – santykiuose, rutinose, kasdienybėje, jausenose ir visur kur akys ir širdis nori sudėtingai į viską žiūrėti.

Todėl mano garderobas ir spinta – ne išimtis. Nenuostabu, kad pradėjus ieškoti “kas ką kaip” – į rankas (lyg netyčia..:)) papuolė A.Rees knyga “Tobulas garderobas” Ji mane įkvėpė pradėti savo spintos tvarkymo projektą #veikiantispinta. Pradžioje šį projektą susidėliojau tik sau ir išsikėliau asmeninį tikslą skirti laiko ieškoti/apgalvoti/sužinoti savo stiliaus braižą, silpnas vietas ir  jausmus, kurie kyla tam tikrose situacijose, susijusiose su drabužių turėjimu/neturėjimu , su nežinojimu kas man tinka/netinka ir su žinojimu, kas man patinka patinka/nepatinka. Prisipažinsiu – niekada neesu apie tai rimtai mąsčiusi – tiesiog drabužiai yra drabužiai: reikia perki – nereikia neperki. Ir tiek, ką čia dar.. Knygoje radau įžvalgų apie tai, jog drabužiai ir stilius yra ne tik apie aprangos gaminius, kad tai yra  smagi priemonė ir ramiau gyventi, ir jaustis šiltai, ir, netgi, jaustis labiau  pasitikinčia savimi ar net laimingesne.

Tikiu, kad mano ir ESSU Design  bendruomenėje,  esu ne viena tokia ieškanti atsakymų, tad nusprendžiau visa šia kelione, kurioje turiu tikslą rasti draugystę su savo stiliumi ir spinta – dalintis plačiau ESSU Instagram paskyroje.   Jei ir Tau ryte norisi lengvai išsirinkti aprangą dienai, jei Tu, kaip ir aš, nori jausti lengvumą ryte atsidarius spintos duris – kviečiu jungtis, stebėti ir įsikvėpti, nes ESSU instagram’e dalinuosi savo drabužių deriniais, atradimais, įžvalgom bei “garsiai” cituoju knygą, kuria vadovaujuosi tvarkydama savo garderobą. Ir, neslėpsiu,  kad tai turi įtakos mano kūrybai  ir naujiems gaminiams atsirandantiems www.essu.eu

Kaip ir žadėjau Essu IG bendruomenei – dalinuosi dviejų savaičių užduotimi ir klausimais, kuriuos raštu kviečiu sau atsakyti.

UŽDUOTIS
1. Artimiausias 2 savaites fotografuokite savo derinius (paprastai, telefonu, prieš veidrodį);
2. Telefone  (ar kompiuteryje) susikurkite aplanką, kuriame viską tvarkingai išsaugokite. PATARIMAS  :  aš rekomenduoju tai daryti drąsiai viešai (pvz Instagrame), nes taip atsiranda vidinė atsakomybė daryti ir pabaigti tai, ką pradėjai. O tuo pačiu viskas lieka vienoje vietoje (pvz. dėkite į IG Stories ir išsaugokite Highlights’uose);
3. Po dviejų savaičių (laikas toks pailgintas todėl, kad galėtumėt dėvėti kuo daugiau derinių ir/arba susidaryti aiškesnę nuomonę apie savo spintos turinį) peržiūrėkite savo derinius ir atsakykite į apačioje pateiktus klausimus ;
4. Remiantis nuotraukomis ir klausimais apačioje, skirkite laiko ir parašykite rašinėlį apie savo stilių, drabužius ir kokia aš esu juose. Kuo Jus patinka Jūsų stilius ir dabartinis garderobas? Prie kurių stiliaus ir garderobo dalykų turėtumėt padirbėti?Kokių naujų įgūdžių norėtumėte išmokti?
Jei tokiu būdu (rašinėlis) išsilieti sunku – tiesiog atsakykite į pateiktus klausimus paprastai. BET RAŠTU.

Aš, atlikusi šį pratimą, pamačiau save lyg iš šono. Savo derinių fotografavimas yra puikus būdas taip save pamatyti. O ir saugus, nes gali pats save stebėti ir nesijaudinti dėl komentarų (gražiai/negražiai atrodau). Pabandykite – pratimas tikrai vertas skirto laiko 😉

KLAUSIMAI*

TAVO STILIUS

• Kuris aprangos derinys, vilkėtas per pastarąsias dvi savaites, Jums patinka labiausiai? Ir kodėl? Kaip su juo jautėtės?
• Kuris derinys Jums labiausiai nepatiko ir kodėl? Kaip su juo jautėtės?
• Balais nuo 1 iki 10 5vertinkite savo pastarųjų dviejų savaičių aprangos derinius.
• Apibūdinkite savo dabartinį stilių trim būdvardžiais.
• Išvardinkite penkias dažniausiai per tas dvi savaites pasikartojusias spalvas. Ar jos iš tų, kurias mėgstate labiausiai?
• Kokio silueto ir laisvumo drabužius vilkėjote dažniausiai (pvz. aptemptus džinsus, platėjančius sijonus, laisvas palaidines, švarkelius?) Kodėl?
• Ar įprastai derindama drabužius laikotės kokių nors taisyklių? Ar turite uniformą?
• Kiek įvairovės Jums reikia? Ar malonu vilkėti didelės spalvų, siluetų ir detalių įvairovės drabužius? O gal patinka turėti savitą įvaizdį, kurio nuolat laikotės keisdamasi tik minimaliai?
• Ar labiau mėgstate būti puošniai, ar kukliai apsirengusi?
• Ar norite, kad žmonės pastebėtų Jūsų drabužius?
• Kaip įprastai vilkite drabužius? Ar dažnai susikišate palaidines, ar atsiraitojate rankoves? Kokius . aksesuarus naudojate dažniausiai?
• Ar Jūsų drabužiai patogūs? Kuo skiriasi patogiausi ir nepatogiausi Jūsų garderobo drabužiai, turint omenyje jų laisvumą, audinius ar detales?
• Peržiūrėkite savo garderobo nuotraukas ir pasakykite, kiek jie Jums tinka.
• Sąmoningai ar ne, bet aplinkiniai pagal mūsų drabužius susidaro įspūdį apie tai, kas esam, kokios mūsų vertybės ir būdas. Ką aie Jus sako Jūsų dabartinis įvaizdis? Ir ką norėtumėte, kad sakytų?
• Įsivaizduokite, kad visiškai pasitikite savimi ir turite neribotą biudžetą iš naujo susidaryti garderobą – ar rengtumėtės taip pat, kaip dabar? Jei ne . – ką keistumėte?

TAVO GARDEROBAS

• Ar rytais lengvai išsirenkate apranga?
• Kiek procentų iš visų turimų drabužių vilkėjote per pastarąsias dvi savaites?
• Kelių skirtingų sezonų drabužių Jums reikia?
• Kokiomis progomis Jums reikia drabužių?
• Ar turite pakankamai drabužių kiekvienai iš tų progų?
• Ką manote apie tos pačios aprangos vilkėjimą keliskart? Ar gerai jaučiatės vilkėdama tą pačią aprangą nuo galvos iki kojų keliskart per savaitę? O atskiras aprangos detales?
• Kaip įprastai apsiperkate? Ar esate linkusi biudžetą skirti keletui, bet brangesnių drabužių, ar verčiau perkate daug pigesnių?
• Kaip paprastai priimame sprendimus apsipirkdama? Ar dažnai perkate impulsyviai, ar iš pradžių palyginate galimus pirkinius?

TU IR TAVO DRABUŽIAI

• Kas Jus labiausiai motyvuoja skirti laiko savo stiliui? Ar mada yra Jums proga pasitelkti vaizduotę, ar vertybių ir būdo išraiška? Ar graži apranga teikia pasitikėjimo savimi?
• Kokios emocijos daro didžiausia įtaką Jūsų aprangai? Ar rengiatės skirtingai, kai esate labai laiminga ir kai labai liūdna?
• Ar pasitikėjimo savimi trūkumas labai kliudo Jums rengtis taip, kaip norėtumėte?
• Ar daug įtakos tam, ką vilkite, daro Jūsų aplinkos žmonės: artimi draugai, giminaičiai, pažįstami ir bendradarbiai? Ar Jums artimesni žmonės daro didesnę įtaką.

Linkiu Jums sėkmės darant užduotį!
Ir labai lauksiu įžvalgų ir pasidalinimų, jei išdrįsite dalintis savo spintos projektu socialinėje erdvėje  (naudokite haštagą #veikiantispinta, kad galėčiau pamatyti ir pasidžiaugti)

Essu  Eglė

*Klausimai iš A.  Rees knygos “Tobulas garderobas”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *