39/40: asmeninis projektas

Kiek save prisimenu, vis kažko sau neįtinku. Tai svoris ne tas, tai gebėjimai ne kaip pas kitus, tai įgūdžių per mažai, tai kalbu per daug, tai mama ne tokia, tai rezultatai prasti.. Ir taip be galo. Kur bepažiūrėsi. Net tada, kai, rodės, jau viskas aprimo, viduje giliai vistiek įsišaknyjęs (o, puikiai šitas žodis tinka!) toks “Nepakankama” jautimas. Dedu jį į kabutes, nes real visi mes esame pakankami. Ir aš taip pat. Tokia kokia esu. Ir tu kokia esi. Mūsų reikia tokių, kokie mes esame. Ne kitokių.
.
Šiandien yra 2019-07-08, šiandien yra mano gimimo diena. Paskutinė iš trisdešimtųjų. Trisdešimt devintoji. Ir taip, šiandien visądien grajinsim Sauliaus Prūsaičio “39”, nes ji simbolinė, ji linksma ir ji turėtų būti puikus fonas papasakoti apie savo metų projektą. Real, jis toks METŲ, tik todėl, kad aš marketingistė: mes viską papūčiam, padidinam, pagražinam – ir tai faina, nes padeda pamatyti ir įsikvėpti tiems, kuriems reik garsiau ar gražiau parodyt. Kaip man pačiai (ha ha ha). Šis blog’o įrašas ir visas projektas yra skirtas asmeniškai man – fiksuoti ir užfiksuoti mano metų kelią iki 40.
.
ESSU FB grupėje esu parašiusi tokį tekstą, kuris man labai patinka ir čia labai tinka. Šis projektas yra apie mano draugystę su savimi,essu design apie jos paieškas (ir draugystės, ir savęs). Apie įkvėpimą ir jo ieškojimus, apie balansą tarp lekiančio gyvenimo, masės žmonių ir manęs su savo greičiu ir savo norais. Apie kasdienį derinimą ir susiderinimą su savimi. Apie bėgimą ir sustojimą. Apie pauzes, kurių mums reikia, kai išsibarstom, išsitaškom. Apie pauzes, kurių reikia ir mums,ir kitiems, ir nuo mūsų. Apie stabtelėjimą tai suvokti ir susivokti. Apie užfiksuotus stebuklus kasdienoje, kurie įkvepia. Apie pavykusius dalykus ir nebe, apie atsakymus gimstančius gamtoje. Apie darbus, pinigus ir efektyvumą. Apie ritualus ir įpročius. Real – apie gyvenimą ieškant draugystės su savimi. Apie kilogramus taip pat..
.
start
Esu sugalvojusi daug visokių dalykų sau susidėlioti, paieškoti. Ir esu nusprendusi, kad šiemet pabandysiu-pasistengsiu kuo daugiau parodyti: parašyti, nufilmuoti, nufotografuoti. Nežinau kaip pavyks. Nežinau ar nepersigalvosiu, nežinau kaip suvaldysiu – bet nesvarbu, kaip bus taip. Juk judėti pirmyn mažais žigsneliais – tai visitiek judėti pirmyn, o ne atgal. Bijau nuvilt, juk pasiskelbiau, kad kurisu turinį, o bet tačiau net ir high skilled project manageriai (taip apie mane rašo LinkedIn) nori patylėti ir atsitraukti. O aš ypač. Dažnai. Bet tai neuždrausta! Tikslas juk daryti taip, kaip man norisi. Juolab, kaip aš mėgstu sakyti, kad tai ne egzaminas, tai mano asmeninis fainas projektas, kurio taisykles galvoju ir laužau pati, niekam neatsiskaitinėju ir kaip noriu taip darau 🙂 Šis projektas yra įkvėptas suvokimo, kad real užkniso kaip REIKIA daryti, kaip REIKIA sakyti, kaip TURIU elgtis. Kaip noriu taip darau, ką noriu tą sakau ir kaip noriu taip elgiuosi.  Tokie laisvės metai. TAIP! išsilaisvinimo metai. Išdrįsti reaguoti ir atliepti save pačią. Nes taip…aš labai retai tai darau. Bėgant metams, tai vis aiškiau ir aiškiau suvokiu ir noriu keisti. Jei ne pakeisti, tai bent daryti viską, kad būčiau tame kelyje. Jis jau pradėtas, labai fainas ir labai man patinka. Ir flow.
.
Tad šią savo gimimo dieną, linkiu sau mažiau žodžių į aplinką, ir daugiau savęs klausymo ir darymo. Pagal save, kaip aš jaučiu, kaip aš nusprendžiau, kaip aš noriu. Ir drąsos. Nes klausyti labiau savęs, nei kitų, nėra lengva.  Šiemet štai čia mano fokusas.  Nes AŠ – nėra egoistiška. Nes net ir lėktuve nutikus nelaimei, pirmiausia turi deguonies kaukę užsidėti SAU. Kad išgelbėtum kitus (šiaip jau!). Simboliška, bet manųjų mylimų veiklų ESSU Design ir ESSU koliažų – fokusas tas pats: gyventi draugystėje su savimi, būti sau drauge. Gerai pagalvokit apie šią paskutinę sakinio dalį – stipru.
.
Visas mano turinys, išskrendantis iš manęs šiemet, yra skirtas man pačiai pamatyti, perskaityti ir sužinoti (na taip sąmoningai – čia esminis skirtumas!), bet jei tai įkvėps ir Tave – bus labai smagu. Mane lengvai rasi MANO instagrame , ESSU instagrame ar fb. Jei užteks drąsos – atsiras ir YTB.  Ir atvirai (juk pažadėjau būti atvira), aš itin nejaukiai jaučiuos kviesdama follow – tai nekviečiu, daryk, kaip Tau norėsis <3
.
Su atvirais trisdešimtdevynmetiškais,
Eglė

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *