METŲ ŽODIS’19: reikia, verta, pildosi?

Tiesa. Visiška tiesa, kad nauji metai pilni naujų pažadų, naujų planų, įsipareigojimų, rezoliucijų, manifestų, intensijų. Nes viskas iš naujo. Kartais rodos, kad tuoj bus bloga nuo viso to “visi apie tą patį”. Gal ir nesąmonės čia. O gal ir ne. Kas pasakys? Vieni “peza”, kad visi apie tą patį, o kiti tiesiog tyliai skiria laiko sau (atsijungę nuo viso šito popso “išsikelti, susirašyti tikslus ir, deja, nieko nedaryti (tik pezėt)) ir mažais žingsniukais (vienaip ar kitaip) juda. Pirmyn.
.
Apie metų žodį pirmąsyk susimąsčiau viename susitikime ar webinare (nepamenu dabar) pas koučingo ir tapingo specialistę ir praktikę Justiną Vasilevičiūtę. Ir nuo tada, visad pagalvoju tą metų žodį. Žodis yra tai, kas labai aišku ir konkretu. Tarkim SĖKMĖ. Aiškus žodis, nusakantis, kad aš ketinu būti sėkminga šiemet. Arba SPORTAS – aišku ir paprasta, kad sportuosiu šiemet. Man pačiai, kuriai su rėmais, konkretumais ir taisyklėmiss (taip lengvai tariant) bišk nepakeliui – metų žodis yra labiau praktika. Aš jį sugalvoju sau ne kaip griežtą faktą, o kaip kryptį, taip duodama sau erdvės judėjimui, ieškojimui ir tam tikra prasme, laisvei. Juk gyvenimas nėra statinis, jis kaip širdies dūžiai – pasyvesnis arba aktyvesnis – visoks koks. Tad, žinant SAVO NUSISTATYTĄ kryptį, lengviau judėti, lengviau daryti sprendimą ar, nuklydus nuo kurso, rasti kelią atgalios.
.
Taigi jei manai, kad verta kažką daryti – sugalvok. Jei manai, kad nereikia – nedaryk. Bet ir nepezėk, kad niekas nesikeičia. Mane mano pezalai užkniso juodai. Tikiuosi ir Jus Jūsų. Tai ženklas, kad vyksta judėjimas. Ir VALIO!
.
Šiemet dar nesugalvojau TO metų žodžio. Blaškausi, negaliu apsispręst, nes per daug “turiu” ir “reikia” okupavę mano smegeninę… Todėl fiksuoju užrašinėje visokius ir žiūrėsiu, kas laimės olimpiadą 🙂 Pajausiu – daviau sau laiko visą sausį. Kažkurių paskutinių metų mano žodis buvo TYLA. Gerai jį prisimenu, nes labai labai labaaai dažnai kasdienoje darydama sprendimą jį prisimindavau. Kaip kryptį, kaip horizontą, į kurį žiūriu. Ir kaip mentorių, į kurį atsisuku, kai reikia patarimo, o jis šypteli ir sako: “šiemet norėjai mažiau kalbėti”. Ir pasidaro aišku.
.
P.S. jeigu nori ir gali, pasidalink savo metų žodžiu komentaruose, po šiuo įrašu. Man būtų smagu paskaityt. O po metų galėsime prisimint ir peržvelgt kaip viskas dėliojosi.
 .
Eglė | essu
P.P.S. gal reikės koliažą ta tema paklijuot 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *