Kartais eiliname kavos puodelyje reikia tik cinamono lazdelės

Rašau – trinu – rašau – trinu – rašau – trinu.

Rodos tiek daug norėjau parašyti, o kol įsijungiau kompiuterį – mintys “nušoko”.  Akimirką suirztu, bet išties…nėra dėl ko. Viskas juda: mintys, laikas. Juk kiekvieną kitą sekundę jau būna viskas kitaip.  Reikia tai priimti. Jei negali – mokytis, jei nenori – užsinorėti. Kažkaip galvoju, kad be suvokimo, kad kaita ir judėjimas ir yra gyvenimas, kito kelio nėra. Visad taip bus. Ir buvo taip visad. Ir ką čia su tuo kovoti. Tik šypsotis. Išties.
Šios dienos įraše labiausiai norėjau ir noriu parašyti apie kasdieną ir kokios yra tos ypatingos akimirkos tose mūsų kasdienos dienose. O nee – jų tikrai visada yra! Kasdien. Klausimas ar pastebim? Ar suvokiam? Ar esame už jas dėkingi?  Ar iš viso žinome kas mus džiugina? Na taip, kelionės, viešnagės, draugai – visa tai taip, tačiau juk esame “normalūs” žmonės, kurių rytais laukia darbai, projektai. Kurie turi vaikų, būrelių ir darželių. Pamokų ir buities. Aš ne apie tai.  Aš apie tas akimirkas, kurios taip stipriai mus papildo energija, pozityvumu, motyvacija, šypsena iš sielos gelmių. Ar būtų lengva dabar paimti popieriaus lapą ir parašyti bent 5 dalykus, kurie Jūsų dienoje į rutiną, į dienos bėgimus ir sunkumus, be didelių pastangų atneštų žiupsnelį pokyčio, lengvumo ir lėtumo? Iš patirties galiu pasakyti, kad nėra lengva. BET…. Kai pradedi daryti, kaskart vis lengviau ir lengviau tą sąrašą užpildyti. Ir su kiekvienu sąrašu, ateina vis didesnis lengvumas, kad “TAIP, aš galiu sau tai leisti”.  Taip, aš galiu keliauti autmobilyje su sijonu, nors mus mokė, kad patogiau su sportinėmis kelnėmis. Taip, aš galiu eiti baltomis kelnėmis lietingu Vilniumi. Taip, šiandien pietus galiu valgyti parke ant suoliuko. Taip,  galiu išjungti telefono garsą bent 10-čiai minučių. Taip. O šiaip viskam, kas neskaudina kitų žmonių –  yra TAIP! Net ir būdami labai labai “buzy bee” ir nuolatiniame lėkime leidę sau akimirkai stabtelėti ir pabūti toje savęs papildymo akimirkoje, net ir manydami, kad labiau prarandate (nes per tas 10 min. būtumėte 10 laiškų perskaitę) – išties, pasipildote. O kuo pilnesnė Jūsų taurė, tuo daugiau žmonių ir darbų galite nudirbti. Tai tiesa. Net jei dabar Jums taip neatrodo. 😛
Mano bičiulė, traukos dėsnių praktikė ir koučingo specialistė Justina Vasilevičiūtė, kviečia iššūkiui “5 min sau”. Ar galite tiek skirti kasdien? Pabandykite skirti, atlikite jos užduotis ir priimkite jos iššūkį – visos instrukcijos yra šiame jos VIDEO.

Juk jei į kasdieninį, eilinį kavos puodelį įmesime cinamono lazdelę – tai jau bus maža šventė, mažas kvapnus ir skanus pokytis ir galimybė, kad endorfinų tikrai išsiskirs daugiau. Iš malonumo. Iš sustojimo. Iš pasimėgavimo.

.let a little stop.
/egl

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *